Blog

Help de ezels op Bonaire

Door Peter op zaterdag 20 april 2019.

Wilt u ons alstublieft helpen om voor de ezels van Bonaire te zorgen? De ezels hebben uw hulp hard nodig! Donkey Sanctuary Bonaire is een kleine non-profitorganisatie. Wij zijn volledig afhankelijk van giften, donaties en het werk van vrijwilligers. U kunt de ezels op verschillende manieren helpen. Zo kunt u een eenmalige gift naar ons overmaken.

Lees verder >

De dorpen van Bonaire

Door Peter op woensdag 17 april 2019.

Bonaire met de hoofdstad Kralendijk en dorp Rincon bestond in het verleden uit 6 verschillende dorpen  genaamd  Antriol, Nikiboko, Noord Saliña, Playa, Tera Cora en Rincon. De vroegere dorpen Antriol, Nikiboko, Noord Saliña, Playa, Tera Cora vormen nu de vijf verschillende wijken van Kralendijk.

Lees verder >

Ervaar de adrenaline op drie wielen

Door Peter op maandag 15 april 2019.

Op de weg naar Rincon naast Arawak het in Indian Style opgebouwde restaurant waar op zondagmiddag the locals komen om te genieten van lokale gerechten en livemuziek vind je Landsailing Adventures Bonaire. Landzeilen is een spectaculaire sport. De snelheden die men ervaart zijn vergelijkbaar met een sportwagen, met als belangrijkste verschil dat de wind alle energie levert die nodig is.

Lees verder >

Kite City, the pleace to be.

Door Peter op woensdag 10 april 2019.

Nadat, het leukste eetcafé op Bonaire gedwongen was om haar deuren te sluiten is Andre met de eerste echte Food Truck op Atlantis Beach gestart. Helaas door dwarsliggen en onzinnige argumenten van Stinapa moest de Food Truck weg. Door de overheid werd het huidige plekje op Te Amo Beach aangeboden en daar staat de Food Truck al jaren. Het concept van Kite City was kitesurfen, chillen en lekkere hapjes serveren, de lekkerste hapjes en het chillen is gebleven.

Lees verder >

Betaalbare Supermarkt

Door Peter op vrijdag 5 april 2019.

Waarom teveel betalen voor boodschappen op Bonaire terwijl in dezelfde straat als Warehouse en van Tweel een goekoop alternatief is. Bondigro Supermarkt aan de Kaya Industria 29 is in 2013 door Ronald Schalker opgericht omdat de hoge prijzen voor levensmiddelen een doorn in zijn oog waren. Bondigro is een betaalbare en zeer toegankelijke supermarkt, je treft er food en nonfood producten aan.

Lees verder >

Playa Palu di Mangel

Door Peter op vrijdag 29 maart 2019.

Naast Te Amo Beach aan de weg naar Belnem en voor de landingsbaan van Flamingo Airport vind je dit heerlijke stuk strand met veel schaduw. Elk strand heeft zijn eigen schoonheid en je kunt er veel ontdekkingen doen.  Wij hebben alle stranden van Bonaire op een rijtje  gezet. Op dit strand met de mangrovebomen stonden vroeger veel ezeltjes in de avond, daarom zijn veel toeristen het  Donkey Beach gaan noemen

Lees verder >

Stranden in Slagbaai

Door Peter op donderdag 28 maart 2019.

In het nationaal park Washington Slagbaai in het noord westen van Bonaire vind je 10 bijzondere stranden. Elk strand heeft zijn eigen schoonheid en je kunt er veel ontdekkingen doen.  Wij hebben alle stranden van Bonaire op een rijtje gezet.

Lees verder >

Terramar Museum

Door Peter op zondag 24 maart 2019.

Het Terramar Museum in Kralendijk is het eerste museum in Caribisch Nederland dat het verhaal van Caribisch Nederland vertelt.

De vele toeristen die Bonaire bezoeken maken in het museum kennis met de geschiedenis en de mix van culturen die hun sporen hebben nagelaten in de regio. Bezoekers kunnen op interactieve wijze het verhaal van Bonaire ervaren, van de eerste bewoners en de slavenhandel tot de hedendaagse manier van leven op het eiland.

Lees verder >

Taxi op Bonaire

Door Peter op donderdag 21 maart 2019.

De taxistandplaatsen bevinden zich bij het vliegveld en bij de grote hotels. Taxi’s op Bonaire hebben geen meter, de ritprijzen staan vast. De taxichauffeurs moeten daarom verplicht de tarievenlijst in de taxi hebben liggen. Op het vliegveld zijn de tarieven op een bord te lezen.

Taxi’s hebben de letters TX op hun kentekenplaat staan. 

Lees verder >

Het kleine paradijs THE BEACH

Door Peter op donderdag 14 maart 2019.

Vanaf het centrum van Kralendijk richting Sorobon, Lac Bay en kitestrand ligt dit kleine paradijs aan het strand in de wijk Belnem. De gezellige bar, de vrolijke atmosfeer en de fijne bediening zullen je vrolijk stemmen en je kunt hier helemaal ontspannen. Locals en toeristen genieten hier van het gezellige strand.

Lees verder >

Pagina's