Blog

Kustduiken, deel 2

Door Peter op vrijdag 15 november 2019.

Duiken vraagt altijd om de benodigde voorbereiding. Vorige week  vertelde we al wat je van te voren moet doen, nog voor je de auto in gaat laden. Nu je de Bonaire Marine Park-tag hebt gekocht, de oriëntatie hebt bijgewoond en je auto hebt gehuurd, kun je alle spullen bij elkaar pakken en naar een duiklocatie rijden.

Maar met zoveel mooie duiklocaties, waar ga je naar toe?

Lees verder >

Kustduiken, deel 1

Door Peter op donderdag 7 november 2019.

Wat maakt Bonaire zo bijzonder om te duiken? Naast een weelderig rif, kalm kristalhelder water en genoeg zeeleven om je ogen bij uit te blijven kijken, kunt u op Bonaire gewoon vanaf de kust duiken. Hierdoor bent u veel vrijer om zelf op pad gaan en te bepalen waar wilt duiken.

Lees verder >

Kamperen in het grootste natuurreservaat van Caribisch Nederland

Door Peter op vrijdag 1 november 2019.

Washington Slagbaai National Park, het grootste natuurreservaat van Caribisch Nederland, beslaat de hele noordwest kop van Bonaire en is sinds 1969 beschermd. Om het park te kunnen blijven beschermen en onderhouden wordt er een toegangsprijs gevraagd aan bezoekers. U kunt het park verkennen per auto, mountainbike en deels per voet.

Lees verder >

Klein Bonaire

Door Peter op vrijdag 25 oktober 2019.

Klein Bonaire, dat maar 15 minuten varen van Kralendijk ligt, kunt u niet missen als u aan de westkust van Bonaire bent. En dit kleine eiland is uniek in zijn soort.

Lees verder >

Rijden op Bonaire: een beetje anders dan u gewend bent

Door Peter op vrijdag 18 oktober 2019.

Het dagelijks verkeer op Bonaire is over het algemeen rustig en eenvoudig. Er zijn geen snelwegen en er wordt eerder te langzaam dan te snel gereden (met uitzondering van een paar wegen).

Lees verder >

Regatta 2019

Door Peter op vrijdag 11 oktober 2019.

Het is weer Regatta week! Elk jaar in oktober wordt dit grote nationale feest gehouden. Dit jaar duurt dit tot 12 oktober. Overdag zijn er zeilwedstrijden en ?s avonds wordt er gefeest in Playa tijdens het festival.

 

Lees verder >

Sightseeing noord Bonaire, deel 4

Door Peter op vrijdag 4 oktober 2019.

We zijn aan de rand van Rincon aangekomen, het oudste dorp van het eiland. Nog voor u Rincon inrijdt, voordat de weg stijl naar beneden gaat, is aan uw rechterhand het restaurant Posada para Mira.

 

Lees verder >

Sightseeing noord Bonaire, deel 3

Sightseeing noord Bonaire, deel 2

Door Peter op vrijdag 20 september 2019.

Vorige week begonnen we de Bonaire noord tour, waar we bij a 1000 steps waren gebleven voor een duik.

Lees verder >

Sightseeing noord Bonaire, deel 1

Pagina's