Blog

Voordelig naar Bonaire met KLM of TUI

Door Peter op zaterdag 13 januari 2018.

Er worden weer mooie last minutes in de krant aangeboden. 
De prijs is aantrekkelijk, dus u besluit om te boeken. 
Maar tijdens het boeken komen er allerlei kosten bovenop die prijs. 
Als de boeking is afgerond, hebt u meer betaald dan de advertentieprijs waarmee u de boeking begon. 
Wilt u naar Bonaire, controleer dan altijd of het niet goedkoper is om reis en verblijf apart te regelen. 
KLM en TUI hebben nu scherpe ticket prijzen en u bent dan vrij om een eigen huis te huren in plaats van om op een overvol resort te zitten.

Lees verder >

Golfen op Bonaire

Door Peter op maandag 1 januari 2018.

Golfen op Bonaire is een unieke ervaring waar ter wereld zijn de banen aangelegd in een volledige natuurlijke bestaande omgeving,
zonder gras maar met lokale vegetatie en "bruine" lokale bodem. Bij het ontwerpen van de baan is rekening gehouden met de altijd aanwezige pasaatwind. 

Lees verder >

Bonaire Blond het bier van Bonaire

Door Peter op zondag 17 december 2017.

Bonaire heeft zijn eigen bier, Bonaire Blond. Geïnspireerd op de smaak van Bonaire en gebrouwen met ingrediënten van het eiland. Het bier heeft frisse hinten van limoen en de kruidigheid van bloemen afkomstig van de Bonairiaanse aloë vera plantage Onima.

Bonaire Blond is een ambachtelijk gebrouwen blond bier met een dubbele gisting in het brouwproces en een derde nagisting op de fles. 
Het bier is gemaakt van alleen gerst mout en is licht geel, goud van kleur.

Lees verder >

Kanovaren

Door Peter op vrijdag 1 december 2017.

Kanovaren of kanoën op Bonaire is leuke manier om het eiland op een andere manier te ontdekken . De Caribische Zee aan de westkust is erg rustig en zorgt voor een ontspannende kanotocht . Eén- of tweepersoons kano`s zijn bij het watersportcentra te huur.
Je kunt bij het watersportcentra  meedoen aan een georganiseerde tocht. De tocht brengt je naar de mooiste plekjes en je krijgt alle informatie en uitleg. 
Mangrovebos

Lees verder >

Kom naar Bonaire en ervaar BonaireParadise.

Door Peter op vrijdag 17 november 2017.

Bonaire is niet in het bezit van kilometerslange zandstranden zoals op Aruba die massa’s toeristen naar het eiland lokt. 
De stranden van Klein Bonaire zijn ook de plaats waar de zeeschildpadden hun eieren leggen. 
Met een beetje geluk kun je zelfs getuige zijn van het uitkomen van de jonge reptielen die vervolgens hun weg zoeken over het strand naar de veilige Caribische Zee. 

Lees verder >

We Share Bonaire

Door Peter op maandag 30 oktober 2017.

We Share Bonaire is een initiatief van WSB Productions en is bedoelt voor iedereen die van Bonaire houdt en haar schoonheid wil delen met de rest van de wereld. WSB Productions zet door middel van adembenemende video- en fotografie en ondersteund door de meeste toonaangevende dienstverleners op het eiland, Bonaire op de mondiale kaart. Bonaire is een eersteklas vakantiebestemming voor mensen van alle leeftijden en met een breed scala van belangen.

Lees verder >

Kitesurfen op Bonaire

Door Peter op donderdag 12 oktober 2017.

Voor kitesurfers is Bonaire helemaal het ware paradijs. De passaatwind is constant en de watertemperatuur is erg aangenaam de combinatie is dus ideaal voor de kitesurfsport. De wind waait op Bonaire  300 dagen per jaar maar vanaf januari tot augustus is de wind het geschiktst. De wind is gemiddelde 16 knopen met een maximum van 30 knopen. De beste locatie op Bonaire is Atlantis Beach in het zuidwesten. Hier bevinden zich ook de kitescholen  met gekwalificeerde instructeurs. 
De kitescholen  bezitten snelle motorboten die ze kunnen inzetten in het geval er kiters te ver afdrijven.

Lees verder >

Auto huren

Door Peter op zondag 24 september 2017.

De rijstijl van de Bonairianen verschilt sterk met die van de Nederlanders en je moet altijd alert zijn op overstekende wilde ezels  , wilde geiten, honden, katten en varkens. 
Rijden in de nacht is dan extra gevaarlijk.

Klein eiland
Ondanks dat Bonaire een klein eilandje  is zijn de afstanden toch te groot en is het te warm om te lopen.Een huurauto is dus wel gewenst tijdens het verblijf op Bonaire .

Lees verder >

Bon Bini na Boneiru!

Door Peter op vrijdag 15 september 2017.

Wij heten u Welkom op Bonaire, dit prachtige tropische eiland in de Caribbean  behoort officieel tot het koninkrijk der Nederlanden.
Bon Bini  betekent welkom in het Papiaments 
en is naast Nederlands de officiële taal  van dit bijzondere stukje Nederland

Lees verder >

Durf je niet te duiken?

Door Peter op dinsdag 5 september 2017.

Als je niet durft of geen zin hebt om te duiken kun je toch eenvoudig de wonderschone onderwaterwereld van Bonaire ontdekken. Met snorkelen op Bonaire is het net of je in een tropisch aquarium zwemt. De wateren rond Bonaire vertegenwoordigen het Bonaire National Marine Park en is uniek in de Caribische regio. Overal op Bonaire loop je zo met je snorkeluitrusting de oceaan in en bevind je direct in het koraalrif met haar honderden betoverende bewoners.

Lees verder >

Pagina's