Blog

Sightseeing noord Bonaire, deel 1

Door Peter op vrijdag 13 september 2019.

Naast de onderwaterwereld heeft Bonaire, voor een klein eiland, ook een gevarieerd landschap dat de moeite waard is om te verkennen. We vertellen u hier graag meer over, zodat u tijdens uw vakantie op Bonaire er zelf op uit kunt. En dit kan het beste per auto. Een auto huren op Bonaire kan heel gemakkelijk bij ons, bekijk hier ons assortiment https://www.autohuren-bonaire.nl/. Vandaag deel 1 van de tour over het noordelijke gedeelte van het eiland.  

Lees verder >

Felis Dia di Boneiru!

Door Peter op vrijdag 6 september 2019.

Op deze dag werd in 1499 het eiland door de Spanjaard Alonso de Ojeda ontdekt. Dia di Boneiru (vlaggendag) is een officiële feestdag en wordt uitgebreid gevierd. Houd er rekening mee dat veel bedrijven en winkels gesloten zijn. 

Festiviteiten

Lees verder >

Uniek en intiem dineren bij Chefs Bonaire

Door Peter op vrijdag 30 augustus 2019.

Het eiland mag dan klein zijn, aan lekker eten op Bonaire is er volop keus.  Onlangs is er een nieuw restaurant bijgekomen met een uniek concept en als enige op Bonaire: Chefs Bonaire. 

Lees verder >

Bonaire: ontspannen eiland vol contrasten

Door Peter op vrijdag 23 augustus 2019.

Een vakantie naar Bonaire, hoe heerlijk klinkt dat? KLM en Tui hebben geregeld mooie aanbiedingen, waardoor een vakantie naar ons tropische eiland sneller werkelijkheid kan worden dan u denkt. En waarbij Bonaire vaak eerst aan zon, zee en strand wordt gedacht, heeft het eiland nog zoveel meer te bieden.  Behorende tot de Benedenwindse eilanden in het Caribisch gebied, is Bonaire anderhalf keer zo groot als Texel. Ten opzichte van de zustereilanden heeft Bonaire het minste aantal inwoners en staat bekend om haar natuur, rust en ontspanning.

Lees verder >

Architectuur met een verhaal

Door Peter op vrijdag 16 augustus 2019.

Wist u dat het oudste gebouw van Bonaire 380 jaar oud is en in Kralendijk staat? Als u tijdens uw vakantie op Bonaire architectuur wilt bekijken, is Playa (het centrum van Kralendijk) een goede plek om te beginnen. Zo krijgt u een beeld van de vroegere koloniale tijd en de verhalen die de gebouwen met zich meedragen.  

Oudste gebouw

Lees verder >

Verborgen strand

Door Peter op vrijdag 9 augustus 2019.

Het verstopte strand Cai tussen de mangrove van Lac Bay is een oase van rust en bevindt zich in het oosten van het eiland. Hier kunt u verschillende soorten vogels spotten of met wat geluk zelfs een schildpad, die zo nu en dan z’n kopje boven water laat zien. De zandweg er naar toe kan erg hobbelig zijn, maar de rit is het meer dan waard.

Lees verder >

Kijk op uw betaalpas!!

Door Peter op dinsdag 16 juli 2019.

Een aantal banken geeft nieuwe betaalpassen af met VPay in plaats van Maestro
Vpay is de tegenhanger van Maestro. Waar maestro een ontwikkeling van Mastercard is, is VPay een ontwikkeling van Visa. Beide worden wereldwijd zeer breed ondersteund en binnen Europa kan je nagenoeg overal met beide terecht, helaas werkt VPay niet op Bonaire en kan je dus niet pinnen of geld opnemen bij de betaalautomaat!!

Lees verder >

Hoe gaat het nu met geiten boerin Aletta?

Door Peter op vrijdag 5 juli 2019.

Noodgedwongen heeft Aletta die in 2013 deelnam aan het programma Boer zoekt Vrouw haar boerderij voor betalende gasten opengesteld. Het runnen van een geiten boerderij op Bonaire is niet gemakkelijk  Geitenkaas verkopen, zelfvoorzienend leven: dat was haar droom. Maar noodgedwongen heeft ze haar oorspronkelijke bedrijfsmodel inmiddels losgelaten. Met geitenkaas maken red je het hier niet, vertelt ze terwijl ze in haar openluchtkeuken koffie met verse geitenmelk maakt (,,Kabriccino’’, grinnikt ze. ,,Mijn specialiteit. Kabritu is Papiaments voor geit’’).

Lees verder >

Ocean Oasis is de nieuwe Beachclub op Kings Beach.

Door Peter op maandag 17 juni 2019.

In het zuiden van Bonaire richting zoutpannen en naast de Esmeralda-ruïnes is het op Kings Beach een oase van pure rust. Op een schitterend aangelegd strand tref je daar een prachtig nieuw Beachclub aan. Ocean Oasis is de nieuwste Beachclub op Bonaire. Met een geweldige architectuur is daar een complete nieuwe Beachclub gebouwd. Je kan een bamboe ligbed huren met handdoek, een fles water en een fruitige salade voor $ 22,50. De glimlach van de Beach Boys en het beste uitzicht over de Caribische zee zijn gratis.

Lees verder >

Mega Hit FM,

Door Peter op donderdag 6 juni 2019.

Blijf op de hoogte van alle activiteiten op Dushi Boneiru en stem dagelijks af op MEGA Hit FM het best beluisterde station voor de Nederlandse markt. Rijksdienst Caribisch Nederland heeft een onderzoek gedaan naar de effectiviteit van campagnes op de radio en Mega Hit FM steekt er met kop en schouders bovenuit.

Lees verder >

Pagina's