Kustduiken, deel 6

Kustduiken heeft het rustige Bonaire op de kaart gezet. De afgelopen weken hebben we hier aandacht aan besteed. Zo leerde je welke voorbereidingen je van te voren moet treffen, nog voor je naar de duiklocatie gaat.

We gaven tips waar je het beste je eerste kustduik kunt beginnen, waar je aan moet denken bij het opzetten van je uitrusting, navigeren boven en onder water [deel 4] en je eerste succesvolle duik afronden [deel 5]. Nu kun je de rest van de onderwaterwereld van Bonaire gaan verkennen! 

Om zorgeloos te gaan duiken en te genieten van je tijd onder water, is het goed om de veiligheid van je auto en spullen in acht te nemen. We raden daarom aan om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten, zoals telefoons, sieraden, camera’s, portemonnees, tassen etc. Helaas kan het ook op Bonaire voorkomen dat er wordt ingebroken in auto’s, wanneer jij aan het duiken bent. Neem dus alleen spullen mee waarvan het niet zo erg is als je ze verliest. 

Vergrendel daarnaast de auto ook niet tijdens je duik. Een vergrendelde auto kan het verkeerde signaal afgeven dat er mogelijk waardevolle spullen in liggen, waardoor inbrekers verleid kunnen worden om op verkenning te gaan. Terugkomen van je duik en zien dat er (voor niets) een ruit is ingetikt, is iets wat je graag wilt voorkomen. 

Wil je een pro worden in het kustduiken, vraag dan bij je favoriete duikwinkel naar speciale cursussen hiervoor. Een instructeur kan je dan mee op pad nemen en je leren om een onafhankelijke kustduiker te worden. 

We wensen je heel veel plezier onder water!