Stranden Bonaire

De stranden aan de westkust van Bonaire liggen aan een rustige zee, daar liggen ook veel hotels en appartementen aan de stranden. 

Aan de zuidoostkant van Bonaire ligt Lac Bay met haar ondiepe lagune. Lac Bay is een 8 km2 grote ondiepe lagune aan de zuidoostkant van Bonaire. De azuurblauw gekleurde baai is met een mangrovebos en een koraaldam afgesloten van de wilde zee. Lac Bay kent bovendien twee fantastische stranden met een eigen karakter en identiteit. Op Sorobon Beach bij Jibe City, de coolste bar van het eiland, verzamelt zich jong en hip volk dat voornamelijk zijn kunsten laat zien op het open water van Lac Bay.

De kleurrijke strandbar heeft een aanzienlijke hoeveelheid tafels, sofas en en zonnebanken met genoeg schaduw. Jibe City serveert een heerlijk en gevarieerd menu, inclusief een selectie aan vis en vlees salades, vers gemaakte baguettes en de dagelijkse special, plus ijsjes, koffie en een flink gevulde bar die niet ophoudt met bedienen als de zon onder gaat. De overkant van Jibe City is het domein van de lokale Bonairiaanse bevolking die iedere zondag dit stukje eiland op een prettige manier in vuur en vlam zet.