Ontdek Bonaire: rondje zuid deel 1

Voor een klein eiland is de natuur van Bonaire opvallend divers. Daar waar het noordwesten van het eiland groen, heuvelachtig en de noordoostkust droog en woestijnachtig is, is de het zuidelijke gedeelte van Bonaire vrijwel vlak en rotsachtig.

Langs de hele kust loopt een weg en je kunt als het ware een rondje rijden terug naar het centrum. Onderweg kun je stoppen om wat te drinken, zwemmen, snorkelen of om flamingo’s te spotten. Vergeet je fototoestel niet en om van te voren een goede auto te regelen!

Rijdt voorbij het vliegveld richting de wijk Belnem en blijf de weg volgen. Vlak voorbij Belnem, waar de bebouwing steeds minder wordt, passeer je de beach club Ocean Oasis. Een perfecte plek om eerst even ontspannen een drankje te doen of om wat te lunchen. 

Wanneer je doorrijdt zie je in de verte de zoutpiramides en roze kleurige zoutpannen opdoemen. Hier wordt zout gewonnen door het bedrijf Cargill uit de Verenigde Staten. Vanwege de speciale weersomstandigheden zijn de zoutkristallen die gevormd worden op Bonaire de grootste en puurste in de wereld. Bij de ingang van Cargill staat een houten bak waar je gratis zoutkristallen uit kunt pakken om mee te nemen als souvenir. 

Volg de weg verder naar het zuiden en al snel vallen de palmbomen van Pink Beach op. Op dit strand kun je lekker picknicken en er wordt hier graag gesnorkeld. Pink Beach heeft zijn naam te danken aan het roze gekleurde zand dat het strand vroeger had, vanwege de microscopische zeewezentjes Foraminifera. Pink Beach is zijn roze kleur grotendeels kwijt, maar op andere stranden verder in het zuiden is deze kleur terug aan het komen.

Volgende week rijden we verder naar de slavenhutjes en het kite strand.