Stadcafé het Consulaat: een plek voor iedereen

Eind november is in het centrum van Kralendijk het stadscafé het Consulaat open gegaan. Voorheen zaten in dit pand de Tuin, Will’s Grill en Porchias. Neem plaats aan de houten bar in een van de comfortabele zitjes of aan de tafels die verspreid staan door de tuin, waar de eigenaar en zijn team heerlijke hapjes, betaalbare biertjes en goede wijnen serveren. 

Achtergrond 

Horeca ondernemer Jeroen van den Boom trok 3,5 jaar geleden de stoute schoenen aan en vertrok naar Bonaire, met als doel een horecaconcept op te bouwen voor een lokale duikschool. In Nederland had Jeroen al verschillende horecaconcepten neergezet en met succes laten draaien in Oosterhout, Sint-Oedenrode en Gorinchem. Na verloop van tijd was hij het (ondernemers)klimaat in Nederland steeds meer zat en kwam de kans op Bonaire voorbij. Het concept van de duikschool is uiteindelijk niet doorgegaan, maar ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Jeroen bleef kansen zien op het eiland en liep al even met een nieuw concept in gedachte. Toen hij een jaar geleden het pand aan de Kaya L.D. Gerharts te koop zag staan zag hij de perfecte match. 

Loop lekker binnen

Gevestigd aan een van de drukste straten in hartje centrum richt het stadscafé zich vooral op Bonairianen - alle mensen die op het eiland wonen. Jeroen wilt dat iedereen zich vrij genoeg voelt om het Consulaat binnen te lopen voor een (betaalbaar) drankje en hapje. Hierbij staan prijs en kwaliteit hoog in het vaandel. En bij het Consulaat is er voor elk wat wils, in verschillende prijsklassen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een huisgemaakte gehaktbal, lekkere huiswijnen en Hollandse snacks tot oesters, een mooie chablis of goede champagne. 

Fase twee

De eerste fase, het buitengedeelte van het Consulaat, is nu klaar en open voor gasten. De tweede fase is gericht op binnen, waar nog aan gebouwd wordt. Er komen verschillende zitjes, rustige hoekjes, een ruimte met airco om met de laptop te werken en een binnenbar. Wanneer alles compleet is kun je bij het Consulaat terecht voor verschillende gelegenheden, zoals thee drinken met familie, een biertje met vrienden of een zakelijke meeting. Op de Facebookpagina  van het Consulaat kun je de ontwikkelingen volgen.